Filep Máté üzente 12 éve

Nagyon adja a vers... :)igazi hazafi vagy...:)

Válasz

Filep Máté üzente 13 éve

huu..:) ez a vers nagyon szépen van megfogalmazva, értem a mondanivalóját és 100%-ban igaza van... Sajnos én nem tudom ilyen stílusban megírni a verseimet, de remélem egyszer eljutok erre a szintre!Nekem azért tetszik ez a vers mert nem kell leírnia a címszavakat, így is tökéletesen érthető a vers.. Köszönöm László, hogy ezt elküldted nekem!

Válasz

Vincze László üzente 13 éve

Máté természetesen értem miről írsz, mivel és is hasonlóan gondolkodom, de figyeld megy egyik ismerősöm vers-részletét, és utánna kiváncsian várom mi a véleményed!!!
.
.
Baksafalvi Soós lászló: Kolléga úr köszönöm (részlet)
(...
Körülöttem vad tort ül
A globalizáció
Nyögve padlóra kerül
Morál és a ráció

Egyenfazonú, laza
Fiatalok bárhol:
Belül görcsölők hada,
Fényt várnak a nyártól

New Yorkba vagy Rádpusztán
Manipulált tömegek
TV vezérelt, bután
Prolisodó öregek

Aki ma becsületes
Azt úgy tartják: hülye!
Megrendelt Heti Hetes:
Hét Gonosz ál-ügye

Azután ami most készül
Tahó módos ős-finom
Fogyunk, földünk feszt gyérül
Új, „kis”, belső Trianon

Én vagyok már vén marha
Vagy az agyam túl jó?
Pedig rontom naponta
Nem használ a vinkó!

Nem sajnálom magamat
Félre ne is értsetek
Eldobom az agyamat!
Barmok Önök? Emberek
...)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ui.minden bizonnyal "jó" lesz az a háboru.csak mintha kissé nagylánggal éne.s nem csodálkoznék a hulláskor a veszteséget számolva, sokan rájönnének, hogy saját maguk ellen -vagy családjuk ellenmentek saját csatát vivni..forró vérrel.. hatalmas tüzet gyujtva... hát ennyi...- ezért -még mindig jobb ha a Legfelsőbb hatalmat kérdezi mindenki-vezetésre.. üdv Linda

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

.HÁT, HA UGY VÉLED NEKEM.BÉKÜLŐS PEZSGŐSPOHÁRKÉNT JÖTT ÁT " NEM VAGY MAGADNÁL MEGJEGYZÉSED.NOS, AZT GONDOLOM- DEHÁT... MAJD AZ ILLETÉKESEK TUDJÁK. HA NEM TETSZETT IS A REAKCIÓM..TUDOD, AMILYEN AZ ADJONISTEN..- én is egyszerü EMBER vagyok...ennyi a álaszom, s amit lentebb irtál.hogy kik fizetnek meg....-de nem akarok és nemis folyok bele semmiféle politikai irányultságba... Bem apó, az igen.az megvivta a maga harcát.(IS :))

Válasz

Filep Máté üzente 13 éve

Linda... Én nem egy Nobel Díjas valaki vagyok, hanem egy átlagember aki az egyszerű szavakból jobban ért... szemtelennek szemtelen vagyok, mert ez együtt jár a fiatalsággal..:) de azért köszönöm(még hogyha nem is tetszik) a hozzászólásod;)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

tessék????????? hogy érted, hogy nem lehettem magamnál??????? magamnál vagyok nagyon is...nem vagy kissé szemtelen? privi levél után még ilyet mersz ide irni??? NEM, NEM VÉLETLEN, HOGY IDE IRTAM - s ha van füled, és szemed, s ha a sorok nem a retinádig jutnak el, akkor értenéd is. De-csak a gyengébbek kedvéért próbálom egyszerüsiteni.-ha már pprividben.az őseidről irtál.. '''' ha fogsz egy kardot (mégha modernebbek is a háboru eszközei)-dee régi példával éljünk. tehát a kard,mit gondolom ősewid is használtak. szerinted ha a kardot markolatánál fogva beleszurták a földbe..milyen szimbólumot adott ki ( bár nem kissé szemtelen vagy-de remélem ugyanannyira vizuális is - és valahol kezdipedzeni szürkeállományod..amit irok...mondtam én,hogy nevet be tudom helyettesiteni a valódi névvel..- ebben az esetben a saját szemedben keresd a gerendát, és ne a máséban a szálkát ! " hali".. kissé jellegzetes.....véletlen multkor is. "elmédé szabad, szere inkább test.-lehet hogy ti vettetek be valami más szert...,, ( nem is kérdem amit tudok).igyhát helytálló lesz a "mindenki megfizet.. megfizetnek a mocskok"..-és a mocskolódók.))))))

Válasz

Filep Máté üzente 13 éve

Linda! hosszászólásodat nem tudom mire vélni.. vagy nem lehettél magadnál amikor írtad, vagy csak máshova akartad...

Válasz

Filep Máté üzente 13 éve

Hali László! próbáltam a verset úgy megírni h legyen benne emlékezés, és a végére vmi buzdító... "mindenki megfizet"- bűnhődjenek azok akik rosszat tettek országunkal.. "megfizettek mocskok, bekerültök a pokolba" nem éppen a legjobb befejezés, de nem jutott eszembe más.. Cél a versel h összefogjanak a magyarok e zavaros időszakban, és igenis szerezzük vissza a régi Magyarországot.. tudom h ez nem megy 1-ről a 2-re, de azért néha jó ilyeneken gondolkozni, és igenis legyen olyan akinek ez nagyon is számít..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

reméélem számodra is válasz a feltlett kérdésem..mitől? lesz egység? volt is.a magatok törényei szerint.s zártatatok ki. öltetek szentnek lelkét...ÉS SEMMI NEMVOLT ELÉG.ETTŐL LESZ EGYSÉG, HA A MOCSKOT VALAKI LEPLEZI ???...TISZTA E A VÉRES RUHA??? KÁINOK....KÁIN !!!! A TEST(ED) / (MAGOD) VÉRE KÁLT A PORBÓL!!! A MAGAS ÉGIG !!!!! TELJESEN MEGHALT A LELKED, VAGY ENNYIRE SZILÁNKOS A TÜKÖR???- ITT ADDIG NEM LESZ EGYSÉG,MIG KI RENDET VÉDNÉ..HAMIS SZÓZATOT HINT... ( volt egy ismerősöm.. nem i tudom miért jutott eszembe, s nemkülönben szivembe a tőr, vag kés, ki kijelentette: INKÁBB KÖLTÖM KURVÁKRA A PÉNZEMET mint rátok!.- - betartotta szavát.s hát el is vegyült a jelek szerint..a "kivételezettek között -IS )..és " csak" saját magját ölette, hogy ő tiszta maradjon.noha el is adta. ám ugy látszik, valahogy emlékezni nem tud...nem.és nem is akar... meglátogatta -és tartós vendég nála a hamis isten...- ennyire torz a tükör???? hogy is van az Irásban." perel az igaz-(de ki az igaz.ki hatalommal bir? s erővel.pénzzel?-veszi hatalmát?---és perel a másik.. ki NEM VÉDHETTE IGAZÁT. HISZ RABLÁNCRA RAKTÁK. HÁNY ÉVE IS??? ... S NEM TUDOLSÓ SORBAN VOLNA KÉRDÉSEM.KI A MAGYAROK ISTENE? MÁS,MINT KRISDZTUS ATYJA??? - ha tán nem lettünk volna átvágva, de piszkosul..és finom megfogalmazás volt ez most...- lehet, hogy mi is többet tudunk???...MELYIK A MÉRVADÓ? HA MÁR ÖLTETEK...-DE AKKOR, KIRE ESKÜSZTÖK??? külön isteneitek lettek??? ((((( se a gyerek, se az árva, sem az elnyomott nem szent.nem szent a Mindenható szava...guny.az.igen.,..hisz erre biztatott az Irás ugye? ejha.de sok "erő-szakon" végzett....s kit elvakitott önnön nagysága.idegen istenkéntnőre hallgatva..gyilkoltatta saját magját?????? magyarok.... Hatalmas Isten.,mindennek teremtője !!!! hát nézz már le erre a népre.. hisz épp a sanyaratók viszik tovább teli zsebbel...s elnyomva..ki adott.. ( őszintén szégyenlem magamat helyettetek..s az idősek..tisztelete.. KAPÓRA IS JÖTT A VERS.KÖZELEG HUSVÉT. EZ AZ.HAJRÁ !!!! MÉG SZURJATOK A krisztuSba.LATROK..(((- EGYSÉGEEN MIND RABOLTATOK, GYILKOLTATOK..."AMAGAMISTE" MÓDJÁRA... ja.. hogy kardozás közben a placida verseket mondogatjátok.a MI ATYÁNK HELYETT?.. értem.. értjük.. ÉRTÜNK

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

.hm.milyen élrdekes, . s ugy tünik...éppen kik nagyhanguak nem néznek tükörbe.kire mondják mocskok... kik / kiknekmit okoztak.jöhet az ARVISURA??? vagy ki fog pokolra kerülni? egység???? - nézzünk egy másik SZEM-pontot..ki a nagyobb gyilkos.lelkek vesztője..(főként gyermeké) aki kitervelte, vagy ki végrehajtotta.???? na gondolkodj,mig nem késő !!! irhatnék akár anyakönyvezett névi megszólitást is.,.. valahogy üljle magaddal,-vagy magatokkal.s beszéljetek lelketekkel..ha még nem volt elég az aljas gyilkolásból.....-magyar?? ki gyermeke/ jótevője gyilkosa?!?!..ej de fura... Szentirásban ilyewt se olvastam még..

Válasz

Vincze László üzente 13 éve

Érdekes gondoltsor! És persze értékes is. A vers ránézésre kaotikus,
az utólsó 2 szakasz azért szerintem kidolgozatlan (PL: ki az aki megfizet???), ha eddig nem volt egység, most mitől lesz? Ezekre a kérdésekre nem kaptam választ a verstől!!!

Válasz