Pálinkás Imre üzente 14 éve

Kedves GYőző!

További jó korteskedést...én inkább maradok a verseknél....AZ IGAZI VERSEKNÉL.....kár, hogy az irodalom elleni vétek nem büntetendő cselekmény....
A tükreim pedig rendben vannak.....az önkritikámból pedig hatalmas adagot át is tudok adni annak aki nélkülözi azt...
Tényleg nem szeretem a csúnya beszédet....de továbbra is fenntartom, hogy a "lopakodó korteskedést magasról le..sz..........m.
Szép napot........
Imre

Válasz

Kosináné Madai Katalin üzente 14 éve

Kedves Imre!
Kicsit visszafogottan,szemlélődöm a blogok között!Magam is a realista stílus árnyékában vergődök,de amit ki kell mondani azt mondjuk...nyomatékkal!Ha fáj a szív,ha fáj egy gondolat,vagy örülsz...örülünk,egy eltévelyedett szónak,amiben hiszünk,vagy"gondoljuk,hogy hisszük"Merjük leírni!,és reméljük,hogy sokak érzéseit megérinti!
Engem megfogtál,nem csak ezzel a verseddel,hanem amit felleltem tőled,minden olvasat,csak gratulációt érdemel! Köszönöm,hogy megosztottad minezt!
Üdv:Kati!

Válasz

Kardos Győző üzente 14 éve

Tisztelt Pálinkás Imre!

" ....meg...hmmmmm....hogy is mondjam....lesz..........m.
bocs."

Tudod! A szem a lélek tükre, s a lélek tükre pedig a beszéd!
Mégha ki is pontoztad akkor is egyértelmű!
Szerintem nálad mind a két tükör össze tört!

Részemről ennyi!

Válasz

Kardos Győző üzente 14 éve

Én is befejeztem a részemről.

Válasz

Pálinkás Imre üzente 14 éve

Laci! Regisztráltál a poet.hu-ba? Ott nagyon jó társaság van és remek versek. Saját magad is meg tudod méretni. Én két hónapja vagyok ott /sok százan írnak oda verseket és egy szerkesztő-bizottság bírálja el őket/. Egy versemet beválogattak a POET 2009 évkönybe ami február 10.-én jelenik meg. Nézz szét ott.
Üdv.... .........Imre

Válasz

Ágota László üzente 14 éve

Kedves Győző!
Ezt a reakciót a vers előtt lévő " MAGYARÁZAT "
"Jó lenne már, ha megtanulnánk!
A róka megváltoztatja a szőrét, de nem a természetét - (Suetonius)
Ezek még a szőrüket se!
Vörös csillag helyett vörös szegfű! Még a szín sem változott!"
Váltotta ki, mert mint Írtam a rendszerváltás óta, ( de előtte is a hatalmon levők ) mind azt tették pártállástól függetlenül.
Üdvözlettel Ágota László
Több ilyen jellegű válasz nem adok, mert én csak a verseimmel akarom kifejezni a véleményemet.

Válasz

Pálinkás Imre üzente 14 éve

Kedves Győző!
Most nincs időm, de majd válaszolni fogok a korábbi megszólitásomra. Most csak annyit, hogy nyugodt ember vagyok és csak mosolygok a lekezelő hangon. A válaszom után majd ki is lépek innen, mert nem politizálni akarok, engem a versek annál jobban érdekelnek. Az ilyen kortes-hadjáratokat nagy ívben elkerülöm......meg...hmmmmm....hogy is mondjam....lesz..........m.
bocs.

Válasz

Kardos Győző üzente 14 éve

Kedves László!

Amint írtam én is csak az általatok felvetettekre reagáltam. Nem az olvasóknak akartam megmagyarázni a versem. Nem is szoktam! Én is rábízom mindig az olvasóra, hogy mit üzen a vers.

"mondani valója és a tapasztalataim alapján egy kiscit másképpen látom."

Erre szokták mondani, hogy nem vagyunk egyformák. Nem is lenne jó!
Képzeld el milyen szürke lenne minden.

Üdvözlettel:Kardos Győző

Válasz

Ágota László üzente 14 éve

Kedves Győző!
Én nem azt mondtam, hogy ne foglalkozzunk politikával / hiszen ez a mindennapi életünkről szól /, hanem azt, hogy ezt kizárólagosan a verseinken keresztül tegyük, mint Pl. Te a " Ne " című verseddel, Vincze László a " Hitetlenül" , vagy Én a Bú és bánat, vagy az Árnyék és Fény című versemmel. De ne fűzzünk hozzá kommentárt bízzuk rá, arra aki olvassa, hogy Ő a szubjektivitása, esetleg objektivitása és érzelmei alapján mit lát benne.
Látod Én is bár a Te verseddel egyetértek és nagyon tetszik még is / mint ahogy leírtam / a mondani valója és a tapasztalataim alapján egy kiscit másképpen látom.
Üdvözöllek Ágota László

Válasz

Kardos Győző üzente 14 éve

Kedves László!

Ezt írod: "...........és igazat szól."

Hát ez volt a célom, és ez is marad. Az EMBERNEK mindig az igazságot kell hogy szólja. Nem magyarázni akartam a versem én csak reagáltam, és leírtam azt az igazságot amit érzek. Ez ezután is így lesz. Ha nem ezt tenném, akkor meghasonlanék önmagammal. Ezt nem akarhatja senki sem, aki az igazságban jár. Egyébként az élet írja, én csak megfogalmazom a mindenkori lelkület és érzések közepette verseim és közzé teszem. Ebben az országban az a legnagyobb baj, hogy nem nevezik nevén a dolgokat. Én ezt teszem. Miért? Mert mikor Isten tollat adott a kezembe és tintát nem tehettem mást, csak is az igazságot kell hogy leírjam. Ez a vers nagyon is aktuális. Azt írjátok, hogy ne csináljunk politikai fórumot,de hogyan kerüljük el, amikor nap mint nap ebben élünk erről szól az élet és nem tudod magad kivonni, mert rólad is szól. Vagy letegyünk azon jogokról ami azt biztosítja, hogy beleszólhassunk a politikába? Mások döntsenek a fejünk felett, helyettünk minket kihagyva a döntésekből? Tudomásom szerint az állam mi vagyunk én, te, ő, mi, ti a NÉP és ők, akiket megválasztunk szolgának, mert ők azok! Megtiszteltetésnek kellene nekik érezni, és nem visszaélni az adományozott jogokkal. Ugy gondolom egy ívásuak vagyunk a ratkókorszak gyerekei. Megéltünk már egy és mást, ki itt, ki ott. De, aki rátalál az igazságra az lesz igazán szabad! Én a szabadságot választottam!

Válasz

Vincze László üzente 14 éve

Egyet értek Ágota Lászlóval abban, hogy ne csináljunk politikai fórumot a klubból! De legalább van véleményünk, és ezt nehéz nem-elmondani...
Ez is igaz.
Felteszek egy versemet, ez a könyvem majdnem címadó, de mindenképpen első verse, szeretném, ha ezt elemeznétek ki!!
Köszönöm!

Válasz

Ágota László üzente 14 éve

Kedves Győző!
A verseddel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy nekem tetszik. Frappáns, jól megszerkeztett, van mondani valója és igazat szól.
Egyetlen hibát találtam / és ezt nem a versben /, hogy megakarod magyarázni. Ezt nem szabad, ezt rá kel bízni az olvasóra. Maga a vers mindent kifejez.
Miért vagy fanatikus? Mert csak egy bandát emeltél ki, pedig az összes tehet erről az állapotról.
Az a kérésem feléd és akik olvassák a blog bejegyzést, hogy verseinkkel igen / írjunk és kritizáljunk / is írjunk a valós életről, de ne fűzzünk a versekhez politikai magyarázatokat. Bízzuk az olvasóra, hogy ő mit lát benne. EBBŐL A JÓ KiS VERSÍRÓ PORTÁLBÓL NE CSINÁLJUNK POLITIKAI FÓRUMOT!!!! Ez így jó ahogy van!!! Köszönet érte Flammerné Molnár Editnek és Vince Lászlónak valamint az összes tagnak akik megosszák velünk érzéseiket és gondolataikat.
Üdvözlettel Ágota László

Válasz

Kardos Győző üzente 14 éve

Kedves Pálinkás Imre!

"A balga nép....én...Te...Győző....és a többiek.... Igaz?"

Én? Nem érzem magam annak!

"Orbán Viktor már volt négy évet.......Jó volt?"

Jobb volt! Ezt tények bizonyítják! Nem ismétlem magam.

"...egyik rabló helyett a másiknak adni hatalmat?....mocsok ebben az országban minden politikus....legyen az szegfű...madár....tulipán....akárhány virág vagy állat..."

Azért én vigyáznék a megítéléssel, mert a mostani ellenzék ellen benyújtott
a baloldal álltal Keller "úr" személyében beadott feljelentések egyike sem talált! Ez viszont nem mondható el a mai baloldal ügyeit tekintve. Ha a Fidesznél voltak is ügyek, a vezetés mindig elhatárólodott, kivetete magából, kizárta azokat az embereket. Ez viszont a baloldalról nem mondható el! Lásd: Hunvald ügy. Vajon ha én börtönbe kerülnék kapnám - e a fizetésem a cégemtől? Nem hinném! Pedig, csak minimálbérről lenne szó. Ilyen, és ehhez hasonló ügyek sohasem fordultak elő az ellenzéknél.

"Nem kell hibáztatni, hogy nem választok....az is a választás egyik formája ha nem gyakoroljuk.....:))"

Igazad van ez is egy választás. Választás a múltra,arra az MSZP-re aki csődbe vitte az országot, mert a távolmaradásoddal is választasz és az ő szekerüket tolod! Minden magyar embernek kötelessége (lenne) a szavazás! Csak is a leadott szavazat birtokában lehet felelőségre vonni a kormányzó pártot, ha az nem teljesiti a kampánnyban megígért programot.

Szubjektív...

Ha! Magyarnak magyar lennél,
Akkor az igazság borából innál,
S annak asztaláról ennél.
De, mivel a hazugok szekerét tolod,
Így neked a hazugság az ételed, és a hazugság a borod!

Válasz

Pálinkás Imre üzente 14 éve

A balga nép....én...Te...Győző....és a többiek.... Igaz?
Most a jobboldal kerül majd megválasztásra.....látsz különbséget?
Orbán Viktor már volt négy évet.......Jó volt?
Azt hiszem inkább pihenek majd ahelyett, hogy elkóboroljak választani....minek?...egyik rabló helyett a másiknak adni hatalmat?....mocsok ebben az országban minden politikus....legyen az szegfű...madár....tulipán....akárhány virág vagy állat...
Nem kell hibáztatni, hogy nem választok....az is a választás egyik formája ha nem gyakoroljuk.....:))

Válasz

Flammerné Molnár Edit üzente 14 éve

Sziasztok!
Én sem politizálok, de teljes mértékben egyetértek Győzővel ;)) Már réges-régen lépni kellett volna a népnek és nem engedni ebbe a helyzetbe lezülleni ezt az országot.... Sajnos a nép balga és befolyásolható... S félti azt a picit is, amije még megmaradt... Nem értik meg az emberek, hogy ezzel a hozzáállással hamarosan azt a keveset is hamar elveszíthetjük, amink még van... Itt már csak az összefogás segíthet az országon! Vajon mennyi embernek kell "rabszolgává" válnia, hogy ezt végre megértsük???

Válasz

Kardos Győző üzente 14 éve

Kedves Ágota László!

Miben leledzik a fanatikusságom? Nem voltam nem vagyok egyik pártnak sem a tagja, én csak a józan paraszti észre halgatok. Életem során bizony ez volt az, aki a buktatok után nem hagyott cserben. De! Egy olyan párt, aki már sokszor bizonyítva alkalmatlanságát, leszerepelt a politikai életben, csalással megtartva a hatalmat és azt görcsössen megtartva, tönkre téve a gazdaságot áttaposva a magyar embereken valakinek- valakiknek fel kell hívnia a figyelmet. Ez a vers ezért született! Úgyanis, az ember egyszer - kétszer tévedhet, de harmadszor az már hiba! Azt írod, hogy a pártok között nincs semmi külömbség. Szerintem van! Megitélni szerintem csak a cselekedetek után lehet öket. Azért volt négy év amikor jobban mentek a dolgok, aztán az elsőkből utólsok lettünk! Ezek tények! Egyébként amit le írtál én is részben értek csak egyet veled, mert csak olyan néppel lehet megcsinálni azt amit velünk, akik hagyják! Akiket lelkükben tönkre tettek átreformálták az oktatást szétverve a magyar nemzeti identitást azért, hogy ne is érdekelje az embereket a hovatartozásuk. A TV - ben leadott müsorok is arra vannak kitalálva, hogy elvegyék a figyelmet a valós dolgokról , rombolva evvel a magyar emberek, s főleg a fiatalok lelkét.
Nem beszélve arról, hogy a TV NEM CSAK KIRAKATA AZ ERŐSZAKNAK, HANEM AZ OKA IS!

Amikor Széchenyi megfogalmazta ezeket az alant idézett szavakat,
talán maga sem gondolta, hogy ilyen hosszú időt kiálló kijelentést tesz.

Akinek nem inge ne vegye magára. De akinek az, az azonnal öltözködjön fel!

Széchenyi: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen"


Mind a négy állítás megállja a helyét.

Ha - e nép bölcs lenne, akkor nem engedte volna, hogy egy ilyen kormány kerüljön hatalomra.

Ha becsületes lenne, akkor nem türné el, hogy kirabolják a nemzetet.

Hogy aljas? Azt a december 5 - dikei szavazás is bizonyitotta. ( saját vérét árulta el )

Hogy tanulatlan? Bizonyosan az, mert egy tanult EMBER külömbséget tud tenni a jó és a rossz között. ( Úgyan vannak tanult "emberek", de ők azok, akik valamiért (?.....) eladták magukat, s nem írhatóak nagyobb betűvel. )
Mindenki véthet élete során, de a nagybetűs EMBER változtatni is képes belátva hibáit, Pál fordulót téve, hasznos tagja lehet a társadalomnak, és a nemzetnek.
Csak is a rajtunk a népen múlik minden! Miénk a választás felelősége és a velejáró következmények is.

Válasz

Ágota László üzente 14 éve

A versedben részben igazad van. Csak nagyon fanatikus vagy! Engem egyik párt sem érdekel és szerintem se a "Vörös csillag helyett vörös szegfű! ", se a narancs, de sorolhatnám a többit is semmi különbséget nem mutat. Pl. szét osszák egymás közt a felügyelő bizottsági tagságokat stb. jó nagyokat kaszálnak és mint ahogy a pályázati versemben " az Árnyék és fényben leírtam, se Te se én nem számítunk csak akik összelopták / összelopják / magukat és tele vannak pénzzel!
Nem történelemből , hanem két másik területről van diplomám, de mindig is foglalkoztatott a történelem ezért javaslom, hogy Te is tanulmányozd!
Elnézést kérek, ha a tudomány által nincs megerősítve az általam kreált összehasonlítás, de azért igaz: DEMOKRÁCIA
Görög és Római városállamok mai Magyarország

Gazdag szabadok ( mindent lehet ) Gazdagok / kevesen vannak /

Szegény szabadok ( szólás szabadság ) közép réteg / még léteznek /

rabszolgák ( ?????????????) hajléktalanok, munkanélküliek stb
sokan vannak
A demokrácia jelszava: " pánem et cir cenzes" --- cirkuszt és kenyeret a népnek - a cirkusz adott Pl. parlament stb a kenyeret a TESCOBAN még meg tudjuk venni! Olvassa el Pálinkás Imre blogját a versével kapcsolatban! TELJESEN IGAZA VAN! Ágota László

Válasz

Pálinkás Imre üzente 14 éve

Jönnek a választások, tegyél helyre mindent....azokat is akik biztonságban éltek régen...ma meg éhenhalnak.....azokat is akik végig mertek menni az utcán sötétedés után...ma meg félnek.....azokat is akik emberek voltak...ma pedig csak páriák....Tehát a választásoknál mindent rendezz le....Tiéd a jövő....

Válasz

Vincze László üzente 14 éve

Nagyon jó lett, az eleje meg egyszerűen zseniális...

Válasz